Εμπορικό κέντρο στην Κηφισιά

Εμπορικό κέντρο στην Κηφισιά

Πρόκειται για μελέτη και επίβλεψη της προσθήκης, διαρρύθμισης και αλλαγής χρήσης από κατοικία σε εμπορικό κέντρο της παλαιάς οικίας Αργυροπούλου.
Η οικία του Περικλή Αργυρόπουλου, κτισμένη το 1898 σε έναν ωραίο κήπο της εποχής, βρέθηκε μέσα στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς με μεγάλη δυνατότητα συντελεστή δόμησης, δηλαδή με πολλές πιθανότητες να γκρεμιστεί και να εξαφανιστεί.

Κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε με την ένταξη της υπάρχουσας οικίας στην σύνθεση του νέου εμπορικού κέντρου, ενώ έγινε προσπάθεια να κρατηθεί ο χαρακτήρας της εποχής στο σύνολο των κτιρίων και να γίνει διάσπαση των όγκων, ώστε τα νέα να μην υπερβαίνουν τα μεγέθη των υφιστάμενων και γειτονικών. Χρησιμοποιήθηκαν, στην κατασκευή, οι ίδιες πέτρες (από την Πεντέλη) και με τον ίδιο τρόπο χτισίματος, ώστε να μην είναι εμφανής η διαφορά μεταξύ νέων και παλαιών κτιρίων.

Τα νέα κτίρια που προστέθηκαν δημιουργούν στοές γύρω από το αρχικό και έχουν την ίδια αρχιτεκτονική με αυτό. Όλη αυτή η σύνθεση επέτρεψε να κρατηθεί ο περιβάλλων χώρος σε αυστηρό και κλασικό ύφος. Προστέθηκαν δέντρα συνηθισμένα στην περιοχή της Κηφισιάς, ο ελεύθερος χώρος που απέμεινε είναι χώρος για το κοινό, πεζόδρομος.
Τόπος
Κηφισιά
Έτος Ολοκλήρωσης
1991
Υπηρεσίες

Μελέτη & Επίβλεψη

Κατάσταση Έργου

Ολοκληρωμένο

Τηλεφωνο :
+30 210 8083624
Διευθυνση :
Πάροδος Ραγκάβη - Κηφισιά 14561
Email :
info@pmcalligas.gr