Who We Are ?

Με έτος ίδρυσης το 1974 η αρχιτεκτονική εταιρεία Π. Μ. ΚΑΛΛΙΓΑΣ - Ι. Σ. ΡΑΠΤΗ Ι.Κ.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του Παύλου Μ. Καλλιγά για την δημιουργία μιας εταιρίας πρωτοποριακής, με γερές ρίζες στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. 
Με συμμετέχοντες, συνεργάτες και συνοδοιπόρους μια ομάδα από άρτια καταρτισμένους αρχιτέκτονες, μηχανικούς, μηχανολόγους και πολιτικούς μηχανικούς, με εκτεταμένη εμπειρία σε ένα ευρύ πεδίο κατασκευών, όπως αποκαταστάσεις διατηρητέων κτιρίων, ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια, ξενοδοχεία, μουσεία, πισίνες, γραφεία κτλ..  
Στις υπηρεσίες που παρέχονται  περιλαμβάνονται η πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη, η μελέτη εσωτερικού χώρου και εξωτερικού, πισίνες, περιβάλλοντος χώρου αλλά  και ο σχεδιασμός επίπλου. 

About us

Image

ΠΑΥΛΟΣ Μ. ΚΑΛΛΙΓΑΣ

FOUNDER
Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος της Ανώτατης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών (E.N.S.B.A) στο Παρίσι. Εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μέλος στα διοικητικά συμβούλια τοπικών και διεθνών κοινοτήτων, μέλος S.A.D.G., Εταίρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Μέλος του Δ.Σ. της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (Φ.Ε.Α.), Μέλος των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων, Μέλος του Σωματείου Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς, Πρόεδρος της Ένωσης των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κηφισιάς και μέλος στο Μουσείου των Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα.
Έχει κερδίσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευθεί πολλαπλά, κατά την διάρκεια της καριέρας του, σε διάφορα περιοδικά αρχιτεκτονικής, κατασκευών και design. Ο Παύλος Μ. Καλλιγάς έχει αποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών διατηρητέων και ιστορικών κτιρίων. Σημαντικά έργα σε αυτό τον τομέα είναι το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Μουσείο Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα, παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη, επίσης το Μουσείο Κανελλοπούλου στην Πλάκα το Μέγαρο Όθωνος Σταθάτου καθώς και πολλές διατηρητέες ιδιωτικές κατοικίες.

ΙΣΑΒΕΛΑ Σ. ΡΑΠΤΗ - ΚΑΛΛΙΓΑ

CEO - ARCHITECT
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή του Aachen της Γερμανίας το 2006, οπότε και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα στην εταιρία. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και η ίδια, μαθήτευσε δίπλα στον Παύλο Μ. Καλλιγά, δουλεύοντας μαζί του σε σημαντικά νέα έργα, αλλά και σε έργα αποκατάστασης και διατήρησης  ιστορικών κτιρίων. 16 χρόνια μετά, φέρνοντας τις δικές της εμπειρίες και το δικό της όραμα  αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της πολύχρονης ιστορίας της εταιρίας και του μέλλοντος αυτής.

ΑΝΝΑ Ε. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

SENIOR ARCHITECT
Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με άριστη γνώση της Πολεοδομικής Νομοθεσίας και 20ετή εμπειρία στην εταιρεία. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της Π. Μ. ΚΑΛΛΙΓΑΣ - Ι. Σ. ΡΑΠΤΗ Ι.Κ.Ε.. Δραστηριοποιείται εκτεταμένα στην μελέτη νέων κατοικιών, διατηρητέων κτιρίων & μνημείων, μουσείων, καταστημάτων και ξενοδοχείων.

Our Goals

Κάθε μελέτη αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με την ιδιαιτερότητά της και τις απαιτήσεις του πελάτη, ως προς το κτιριολογικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Κατά την διάρκεια της αρχιτεκτονικής μελέτης και επίβλεψης του κάθε έργου, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευαστική λεπτομέρεια, στην λειτουργικότητα και την αισθητική του. Παράλληλα ο μελετητής ενσωματώνει σε αυτό επιρροές που δεν ακολουθούν πάντα ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά λαμβάνει προσεκτικά υπόψη, τόσο το χώρο και τους όγκους, όσο τα χρώματα, τα υλικά και τις υφές. Τελικός μας στόχος να προσφέρουμε στον πελάτη μια εμπειρία ζωής.

Our Values

Ο σχεδιασμός σε αρμονία με το περιβάλλον που εμπνέεται από τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τις προοπτικές του.

Πέρα από τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση ενέργειας όσον αφορά τη λειτουργία ενός κτιρίου, σκεφτόμαστε το αποτύπωμα των κτιρίων και των υλικών σε βάθος χρόνου αναζητώντας νέους δημιουργικούς τρόπους και σύγχρονες ιδέες που θα συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής. Θέλουμε τα έργα μας να ευχαριστούν τον πελάτη μας τόσο λειτουργικά όσο και συναισθηματικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Contact Us.

Τηλεφωνο :
+30 210 8083624
Διευθυνση :
Πάροδος Ραγκάβη - Κηφισιά 14561
Email :
info@pmcalligas.gr